Sprijiniţi activitaţiile Fundaţiei ADEPT

ADEPT caută în continuare fonduri pentru dezvoltarea şi implementarea întregii arii de activităţi incluse în proiect.

Sprijinul dumneavoastră ne va ajuta să ne continuăm activitățile!

Donaţiile on-line

Fundatia ADEPT is registered with Justgiving.com, the UK’s leading online fundraising website, so you can donate and raise funds for us online. Using Justgiving saves us costs and reduces our admin burden, so going online is by far the most efficient way of supporting us. It’s easy to make a single or monthly donation.

All you need to do is click here.

Justgiving will accept all major credit / debit cards and automatically reclaims 28% in Gift Aid if you’re a UK taxpayer.

România: Sponsorizarea prin direcționarea impozitului pe venit

Odată cu depunerea declarației anuale al impozitului pe venit, aveți oportunitatea de a direcționa 2% din impozitul dvs. pe venit pentru conservarea naturii și pentru protecția peisajelor tradiționale și fragile din Romania.

Acest tip de sponsorizare nu inseamna a da bani, ci a redirecționa o parte din impozitul pe care l-ați plătit deja la bugetul statului către o entitate nonprofit.

Vă rugăm să luați în considerare direcționarea acestei sume spre Fundația ADEPT pentru sprijinirea activității noastre. Puteți completa și trimite declaratia până la data de 15 mai al fiecărui an.

Formularul ce necesită completare și instrucțiunile pentru acest proces simplu se pot descărca aici:
Detaliile referitoare la Fundatia ADEPT sunt:
 -  Denumire entitate nonprofit: Fundatia ADEPT Transilvania
 -  Cod de identificare fiscala a entitatii nonprofit: 1703423
 -  Cont bancar (IBAN): RO14RZBR0000060006041980.

Dacă nu sunteți sigur suma de valoarea a 2% din impozitul dumneavoastră pe venit, puteți lăsa câmpul SUMA liber, iar autoritățile vor calcula suma pentru dumneavoastră.

Descărcați ultima versiunea a formularelor ANAF (2%) aferente 2016/2017 aici.

UK: Donații

• Gift Aid: Fundatia ADEPT este înregistrată ca și o fundație  în Marea Britanie (număr de înregistrare 1121371), de aceea donațiile care provin de aici sunt eligibile pentru scutiri de impozite sub incidența Gift Aid.Formularul ce trebuie completat pentru acest proces simplu se poate descărca aici și poate fi trimis împreună cu donația dvs.
  • Donații din impozitul înapoiat: Începând cu luna aprilie 2004 cei care sunt eligibili pentru înapoierea impozitului pot alege o fundație spre care pot redirecționa această sumă. IR Charities a făcut publică lista fundațiilor participante din care pot alege cei care doresc să devină donatori.

Donațiile din SUA

Donațiile din SUA se pot efectua prin intermediul Fundației Pro Patrimonio și sunt deductubile sub incidența Articolului 501(c)(3) din Codul Intern al Veniturilor (SUA).

MULŢUMIM PENTRU AJUTORUL ACORDAT!

Give your support to specific projects

Your donation can, if you wish, be directed to specific ADEPT activities: you will receive a photograph and periodical reports. These include for example:
  • purchase of micro-reserves of Transylvanian wildflower-rich grassland of exceptional biodiversity importance
  • preparation and equipping of micro-scale cheese-making units for community use
  • schools education materials, including books and activities such as creating nature gardens near the schools
  • small community projects such as tree-planting.
children on horse and cart

De ce Fundatia ADEPT?
Fundatia ADEPT is working successfully on several levels: with farmers in innovative ways to make their traditional small-scale communities more viable. With regional, local and central government to promote helpful policies. And with other NGOs, community groups and the general public to spread the word about the social, cultural and biodiversity importance of these landscapes and their communities.

local farmer

What is important about the area?
This is one of the last great European landscapes, a mosaic of rich habitats and rare animal and plant species including some of the finest wildflower-rich grasslands in Europe. The landscape is still a functioning ecology, man and nature in balance. This low-intensity sustainable agriculture is under threat, although it is increasingly relevant as a model in the world today. Only through the farmer and his continued management can this landscape be conserved.

landscape