Română | home | site map | google search  
Biodiversity conservation and community development in Transylvania
Conservarea biodiversităţii şi dezvoltare comunitară în Transilvania

Alteța Sa Regală, Prințul de Wales a vizitat comuna Saschiz

Pe 4 iunie, Alteța Sa Regală, Prințul de Wales a vizitat comuna Saschiz, în drum spre aeroportul din Târgu Mureș, de unde a plecat spre Anglia, după o vizită de săptămână în România.


Prințul Charles a făcut o plimbare pe dealurile din Saschiz împreună cu botanistul său, John Akeroyd, și cu Răzvan Popa, de la Fundația ADEPT Transilvania. Aceștia au discutat despre importanța biodiversității din peisajele rurale din România, pierdute în mare parte din Europa, amenințate de anumite practici agricole, cum ar fi suprapășunatul, aratul pajiștilor etc, și despre soluțiile cele mai bune de a colabora cu micii fermieri și autoritățile din România, pentru a implementa noi scheme pilot de plăți compensatorii în politicile naționale de agromediu.
Protejarea valorilor naturale din peisajele rurale și susținerea comunităților locale reprezintă focusul continuu al Fundației ADEPT, care caută modalități noi de contribuție la vitalitatea economică prin adăugare de valoare produselor și serviciilor din aceste zone.
Răzvan Popa i-a explicat prințului despre proiectul unic în Europa pe care Fundația ADEPT îl derulează în prezent, prin care testează anumite scheme de plăți compensatorii pentru protejarea biodiversității din România. Aceste scheme pilot inovatoare pot fi în favoarea fermierilor cât și a naturii fiind  bazate pe rezultate concrete și cuantificabile.
Totodată aceste scheme simplifică procedurile de implementare și control din partea fermierilor cât și a agențiilor de plăți din agricultură.
Alteța Sa Regală, Prințul de Wales, și-a arătat interesul de a susține aceste inițiative ale Fundației ADEPT în beneficiul comunitățiilor rurale și a mediul din România.
Prințul Charles a vizitat, de asemenea, cetatea Saschiz, pe care localnicii speră să o restaureze, aceasta fiind parte din patrimoniul istoric al României, sit protejat UNESCO și o potențială mare atracție pentru vizitatorii zonei.

Alteța Sa Regală, Prințul de Wales in vizita la Saschiz - foto 1 Alteța Sa Regală, Prințul de Wales in vizita la Saschiz - foto 2 Alteța Sa Regală, Prințul de Wales in vizita la Saschiz - foto 3 Alteța Sa Regală, Prințul de Wales in vizita la Saschiz - foto 4 Alteța Sa Regală, Prințul de Wales in vizita la Saschiz - foto 5 Alteța Sa Regală, Prințul de Wales in vizita la Saschiz - foto 6 Alteța Sa Regală, Prințul de Wales in vizita la Saschiz - foto 7


06.06.2016

< back to news

ADEPT wins top EU prize three years in succession for bringing benefits to small-scale farmers

2014: Top EU DG Environment prize for bringing benefits to small-scale farmers

ADEPT wins top EU prize three years in succession for bringing benefits to small-scale farmers
In May 2014, ADEPT won top prize for the socio-economic benefits category of the newly-launched Natura 2000 prize from DG Environment. This follows EU top prizes in 2012 and 2013 from DG Agriculture for best communcation with farmers. This shows how ADEPT is crossing policy boundaries, delivering top-quality integrated programmes for the benefit of small-scale farmers in Romania. ADEPT hopes to replicate this successful, innovative model more widely in Europe. ...read more

2013: top EU prize for communications won again in Brussels by Fundatia ADEPT 

9 December 2013, Brussels. For the second year in succession, Fundația ADEPT won a top EU prize for innovative communication with small-scale farmers, with its SMS Family Farms project. The project was developed with communication specialists KAMA System Ltd, and supported by Fundatia Orange and by the Swiss Romanian Cooperation Fund.

Visit SMSFF project. [RO | EN]
Read News Report [EN]
Get ADEPT Press Release CAPCA.pdf [RO]
Watch Video[YouTube - EN]

2012: top EU prize for communication CAP Communication Awards


EU Agriculture Commissioner Dacian Ciolos presenting Ben Mehedin with first prize for communicating with farmers under the Best CAP Communication Awards competition.

Sponsorul Oficial - Fundația Orange România