English | home | site map | căutare google  
Conservarea biodiversităţii şi dezvoltare comunitară în Transilvania
Biodiversity conservation and community development in Transylvania

Transilvania Bike Trails Race

Zona Sighișoara- Târnava Mare este un peisaj cultural semi-natural de importanță europeană, ce găzduiește 3 situri UNESCO și care asigură mijloacele de trai pentru mai mult de 30.000 de oameni ce trăiesc în comunități rurale. Aceste comunități au modelat și au menținut caracteristicile specifice zonei de-a lungul secolelor ce au trecut de când s-au instalat aici.
Scopul acestui proiect este Acela de a atrage turiști responsabili în zonă, de a crește veniturile locale și de a îmbunătăți prosperitatea pe termen lung a acestor comunități printr-o rețea inovatoare de trasee de biciclete construită de către localnici. Astfel, proiectul va contribui la reducerea sărăciei în mediul rural și la stoparea fenomenului de migrare a tinerilor spre zonele urbane prin crearea de oportunități pentru micii producători, proprietarii de case de oaspeți și antreprenorii locali.
Obiectivul acestui proiect este acela de a contrui o rețea de 80 de km de trasee pentru biciclete ce va face legătura între 5 comune, și anume va lega 8 sate și Sighișoara, principalul punct de atracție turistică a zonei.

Pentru inaugurarea traseului dintre Criț și Bunești, am organizat în luna septembrie a anului 2013 o copetiție de mountain bike pentru copii din zonă la care au participat peste 40 de copii din 6 sate din zonă.

În luna noiembrie a anului 2013, proiectul a fost prezentat în cea de-a treia parte a documentarului Wild Carpathia realizat de către Travel Channel, unul dintre cele mai bune filme de promovare internațională a României.

În 26 iulie 2014, cu ajutorul a peste 100 de voluntari, am organizat la Viscri prima competiție internațională de mountain bike din zonă. Aproape 300 de cicliști s-au înscris în competiție. Majoritatea acestora a fost din România, dar au fost concurenți și din Norvegia, Germania, Ungaria, UK, Franța și SUA. Competiția s-a desfășurat pe un traseu de 46 de km, dintre care 26 de km au fost pe traseul construit prin proiect. Această competiție, care s-a bucurat de acoperire media la nivel local și national, a fost un excellent promotor a bisericilor fortificate din zonă întrucât concurenții au intrat în curțile acestora pentru a se alimenta cu apă și provizii. Am organizat de asemenea prânzul și cina pentru cei ce au fost înscriși în competiție dar și pentru vizitatori, promovând și sprijinind astfel producătorii și bucătarii locali să obțină venituri suplimentare și să stabilească legături cu potențiali turiști.
Încă de la demararea proiectului, în zonă au fost deschise 15 case de oaspeți noi, 4 ateliere pentru închirierea bicicletelor unde sunt disponibile aproximativ 80 de biciclete ce pot fi închiriate de către vizitatori.

Transylvania Bike Trails Race, Viscri 26 July 2014 Transylvania Bike Trails Race, Viscri 26 July 2014 Transylvania Bike Trails Race, Viscri 26 July 2014 Transylvania Bike Trails Race, Viscri 26 July 2014 Transylvania Bike Trails Race, Viscri 26 July 2014 Transylvania Bike Trails Race, Viscri 26 July 2014 Transylvania Bike Trails Race, Viscri 26 July 2014 Transylvania Bike Trails Race, Viscri 26 July 2014 Transylvania Bike Trails Race, Viscri 26 July 2014 Transylvania Bike Trails Race, Viscri 26 July 2014

Ne dorim ca în site-ul proiectului și în aplicația pentru smartphone pe care o vom dezvolta să cuprindem informații despre producătorii locali (brânzeturi, gemuri, miere, țesături etc.), drept pentru care avem o colaborare fructuoasă cu localnicii.


Transilvania Bike Trails Race 2016
Sponsorul Oficial - Fundația Orange România