Bine ați venit

Suport micilor fermieri

Oferim

Sustenabilitate

Vrei să ne susții activitatea?

Despre noi

Fundația ADEPT Transilvania, fondată în 2014, este o organizație non-guvernamentală dedicată conservării biodiversității și dezvoltării rurale, situată în Saschiz, România. Scopul nostru este să oferim peisajelor cu Înaltă Valoare Naturală din Transilvania și comunităților de mici fermieri din zonă un viitor economic și relevanță pentru secolul XXI, fără a sacrifica sustenabilitatea și productivitatea acestora. Aceste peisaje reprezintă un model important pentru agricultura sustenabilă și productivă la nivel European.

Află mai multe

Biodiversitate

Zona Târnava Mare, din Transilvania, reprezintă unul dintre cele mai importante peisaje agricole cu Înaltă Valoare Naturală din Europa continental. ADEPT dorește să protejeze biodiversitatea prin cercetare care să conducă spre măsuri practice de conservare.

Comunitate

Fără implicarea comunităților locale, niciun efort, oricât ar fi de mare, nu poate sprijini un ecosistem vulnerabil sau amenințat cu dispariția. ADEPT promovează măsurile de cooperare pentru a încuraja micii fermieri să coopereze pentru o mai mare viabilitate economică.

Agricultură

ADEPT contribuie la îmbunătățirea metodelor de concepere și implementare a măsurilor de sprijin naționale și europene pentru acest tip de sisteme agricole, pentru a facilita accesul fermierilor la plăți și pentru a accesa noi piețe de desfacere pentru produsele locale.

Inovare

ADEPT derulează un program integrat ce leagă beneficiile economice și sociale de conservarea biodiversității crescând capacitatea locală pentru un bun management în viitor.Cercetare științifică, acțiuni de policy și advocacy, schimb de cunoștințe și implicare a comunităților pentru obținerea unei dezvoltări sustenabile.

Noutăți

Premii

Afilieri

Proiecte recente

Acestea sunt cele mai recente proiecte ale noastre în care punem multă pasiune.

Entrepreneurship - an excellent career alternative

Antreprenoriatul Dezvoltă Ardealul (ADA) - Entrepreneurship is developing Transylvania

RBAPS - Results-Based Payments for Biodiversity: A New Pilot Agri-Environment Scheme for the Tarnava Mare and Pogány Havas Regions

Ani de activitate

de Proiecte

Premii

80.000 ha

Peisaje HNV

Oameni

Video

See film clips below about ADEPT activities, nature & school projects and agriculture projects in Târnava Mare.

Parteneri Strategici

Conservarea biodiversității și dezvoltarea comunității în Transilvania