Fundația ADEPT este membră a Forumului European pentru Protejarea Naturii și Pastoralism ( EFNCP)

EFNCP este o rețea la nivel European ce își propune să crească gradul de conștientizare al importanței agriculturii de o intensitate scăzută, contribuind astfel la protejarea naturii. EFNCP își propune să îmbunătățească modul în care politicile publice răspund nevoilor acestor sisteme agricole. Pentru mai multe informații despre Agricultura cu Înaltă Valoare Naturală în Europa, vă rugăm să accesați: http://www.efncp.org

Membru ELCN (European Private Land Conservation Network)

ELCN este o inițiativă a organizațiilor de conservare și a grupurilor de utilizatori de teren ce au propus conservarea statusului terenurilor private în Europa, cu scopul de a dezvolta o strategie pe termen lung clară și de a-și crea aliați internaționali puternici. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați:  http://elcn.eu

Membru CEEweb pentru Biodiversitate

CEEweb pentru Biodiversitate este o rețea de organizații non-guvernamentale din regiunea centrală și estică a Europei cu o activitate de peste 20 de ani și în 20 de țări, și care are misiunea de a proteja biodiversitatea prin promovarea dezvoltării sustenabile. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați:   http://www.ceeweb.org

Membru European Environmental Bureau (EEB)

EEB este cea mai vastă rețea de organizații de mediu ale societății civile din Europa. În prezent, din această rețea fac parte aproximativ 140 de organizații membre din peste 30 de țări (toate statele membre plus unele state aflate în proces de aderare și țările învecinate), inclusiv un număr din ce în ce mai crescut de rețele europene și care reprezintă circa 15 milioane de membri și suporteri. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați:  http://eeb.org

Membru EUFRAS (European Forum for Agricultural and Rural Advisory Services)

EUFRAS (Forumului European pentru Servicii de Consultanță Rurală și pentru Agricultură) este o rețea europeană și o asociație reprezentativă a serviciilor de informare publice și private pentru mediul rural și agricultură aliniată la un organism global reprezentativ pentru servicii de consultanță, GFRAS cu asociații ce au sediul pe alte continente. Ca rețea de servicii de consultanță rurală, EUFRAS a fost desemnată să asigure rolul de advocacy pentru membrii săi, adresându-se în principal instituțiilor europene din domeniul politicilor agricole și a dezvoltării rurale. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați:  http://www.eufras.eu/index.php

Membru ELO(European Landowners’ Organization)

Organizațiile naționale constituiente ale ELO din Uniunea Europeană extinsă și din țările candidate la aderare reprezintă milioane de proprietari de teren din Europa. ELO își propune să elaboreze soluții europene pentru provocările cu care se vor confrunta factorii de decizie politică la nivel european în viitorul apropiat. În același timp, ELO, cu sprijinul Secretariatului din Bruxelles, este cel mai potrivit consultant când vorbim despre elaborarea legislației care îi afectează pe cei care trăiesc și muncesc în mediul rural. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați:  http://www.europeanlandowners.org

Membru EDGG (Eurasian Dry Grassland Group)

EDGG este o rețea de cercetători și conservaționiști interesați de pajiștile palearctice naturale și semi-naturale , ce își propune promovarea schimburilor și a colaborării între cei interesați de toate aspectele cercetării pajiștilor și a conservatorismului din Eurasia. Cea de-a 13-a întâlnire anuală a EDGG a fost organizată în colaborare cu Fundația ADEPT în perioada 20-24 septembrie 2016, la Sighișoara. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați:  http://www.edgg.org/index.htm

Membru AER (Asociația de Ecoturism din România)

AER reunește sectorul public, ONG-uri și sectorul privat într-un parteneriat pentru protejarea naturii și a dezvoltării sustenabile a turismului și a reușit să creeze un parteneriat funcțional între asociațiile și agențiile de turism, dar și ONG-urile active în dezvoltare locală și protejarea naturii. Pentru mai multe informații și detalii despre disponibilitatea tururilor ghidate, vizitați:    www.eco-romania.ro

ADEPT și FAO (Organizația pentru Alimentație și Agricultură)

Platforma de Cunoștințe a Fermelor Familiale, FAO, reunește informații digitalizate de calitate cu privire la fermele familiale din întreaga lume, inclusiv legilație și reglementări naționale, politici publice, cazuri de bună practică, date relevante și statistici, studii, articole și publicații. Integrează și sistematizează informații existente pentru a informa mai bine și a oferi asistență bazată pe informații factorilor de decizie politică, organizațiilor de mici fermieri, experților în dezvoltare, precum și altor factori de interes din domeniu, ”de la firul ierbii”. Citiți mai multe aici.

Parteneri Strategici

Conservarea biodiversității și dezvoltarea comunității din Transilvania