Locul întâi în cadrul competiției internaționale pentru proiecte în aer liber care sprijină comunitățile și protejează natura

În fiecare an, organismele de conservare din întreaga lume se adresează Asociației Europene pentru Conservarea Exterioară (EOCA) pentru finanțarea unui proiect specific care conservă speciile sau habitatele amenințate și care are legătură cu recreerea în aer liber. Proiectele câștigătoare sunt alese prin vot on-line la nivel mondial. În 2013, unul dintre proiectele câștigătoare a fost al Fundației ADEPT Transilvania.

Din cele 55 de cereri primite, propunerea Fundației ADEPT Transilvania „Descoperiți Târnava Mare pe bicicletă” a fost selectată pentru categoria „proiecte în aer liber” (pentru proiectele care utilizează turismul de mers pe jos / ciclism ca un instrument de creștere a veniturilor locale și conservarea naturii). Propunerea a fost posibilă prin cofinanțare de la Fundația Orange, o organizație non-guvernamentală a Orange România, iar cererea a fost susținută de compania germană de recreere în aer liber, Vaude. Celelalte proiecte concurente au fost din Gabon, Madagascar, Scoția, Olanda, Suedia.

Votarea on-line a avut loc în perioada 14-28 martie. Fundația ADEPT a primit un sprijin important din partea publicului și a ONG-urilor partenere, cum ar fi Plant Life International, Fauna & Flora International, Fondul Mondial pentru Natură. În ciuda concurenței puternice, Fundația ADEPT a câștigat cu peste 10.000 de voturi (10.608), 44% din totalul voturilor acordate la această categorie, după o campanie bazată în principal pe Facebook.
Fundația ADEPT a fost finanțată de EOCA și Fundația Orange cu o sumă de 35.000 de euro pentru a crea un traseu de mountainbike, oferind locuri de muncă localnicilor, conectând trei sate și implicând 70 de furnizori ecologici de turism, 5 școli și sute de ferme familiale din zona Tarnava Mare.

Asociația Europeană pentru Conservarea Exterioară (EOCA) este o inițiativă a industriei europene de sport și agrement în aer liber, create cu scopul de a proteja zonele sălbatice importante. Aceasta este concepută pentru valorificarea puterii incredibile a industriei outdoor si pentru a strânge fonduri pentru a dona grupurilor de conservare la nivel local. EOCA este finanțat de membri și asociații din cadrul industriei outdoor. Pentru a afla mai multe despre asociație, vizitați www.outdoorconservation.eu.

• PARTNERS
  • YEAR2013